NK teams 2017-2018

Vijf teams namen deel aan het NK in diverse spelsoorten.

Het districts damesteam pakte het brons in het libre achter Districtsteam 's-Hertogenbosch  en Zwolle e.o. Claudia van den berge, Wendy de Punder en Sharon de Kok kwamen 5 procent tekort voor een finaleplaats en wonnen de strijd om de derde plaats van de Dames van Zuid Limburg.

foto van Claudia van den Berge.

 

BV Groede veroverde het zilver na een fraaie reeks. Als zestiende binnengekomen klommen zij op tot de finale. Die werd gelijkgespeeld met 3-3 maar op basis van percentage ging de zege naar De Nieuwe Jutter. Ruud Bolijn, Danny Godijn, Martin Plant en Fred van Rompaey waren verantwoordelijk voor het succes.


foto van Martin Plant.

In het driebanden groot tweede divisie werd Treva 2 tweede na een 2-6 nederlaag in de finale tegen DPC-A1. Patrick Vasseur, Michael Zwakenburg (zeer sterk), Wim Pelders en Luc Peeters redden het niet. Alleen Zwakenberg won.

foto van Michael Zwakenberg.

In de derde divisie ging ging de titel naar 's Lands Welvaren 2 AVH/VSS. Niet geheel tegen de verwachtingen in want zoals Marcel Hopmans na afloop zei:"We speelden dit seizoen eigenlijk al een afdeling te laag dus zat dit er wel een beetje in. Volgend jaar gaan we in Kwadendamme een gooi doen naar de titel in de tweede klasse."Tom Persijn (verloor) Rudy Persijn, Hopmasns en Vic Herreweghe zorgden voor de 6-2 overwinning op Hertog Jan van Mans.

foto van Hans de Bruin.

Vierde divisie. Treva 2 speelde in de halve finale gelijk tegen Thekes Herpen maar kwam 3 caramboles tekort voor een plaats in de finale en werden op basis van dat resultaat wel derde. De titel ging naar Peter Smits Bestratingen/ABC 't Topke.

foto van Billiard pictures.

 

foto van Martin Plant.

Realisatie: TiDi Graphics