14 sep. 2018: Dallinga mikt op verschillende doelen. Plus teamindelingen.

Berry Dallinga wil degradatie ontlopen en hoopt stiekem op de play-offs. FOTO Paul Brekelmans
Berry Dallinga wil degradatie ontlopen en hoopt stiekem op de play-offs. FOTO Paul Brekelmans
Komend weekeinde gaat het biljartseizoen officieel van start. Nog niet eerder kwamen zoveel Zeeuwse teams uit in de (sub)top van het driebanden en kaderbiljart. Dallinga.com bijt het spits af en heeft een dubbele doelstelling.
JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

,,Ons eerste doel is handhaving in de eredivisie'', zegt teamcaptain Berry Dallinga. ,,Maar we spelen natuurlijk ook voor een plaats in de play-offs'', voegt hij daar direct aan toe. Vorig seizoen lukte dat bijna. In principe zit het er dit seizoen ook in, al is dat gezien de sterkte van de concurrentie geen sinecure.

Het ideale scenario is al duidelijk voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg. ,,We moeten hopen dat er weer een paar teams bovenuit steken en er een grote middengroep ontstaat, waarin alle ploegen wel eens punten laten liggen. Dan is alles mogelijk. Het wordt in ieder geval een mooie competitie."

Met vier teams in de eerste divisie is Zeeland bovendien een regio geworden die meetelt in de biljartwereld. Pearle Opticiens uit Sas van Gent en 's Lands Welvaren 1 AVH/VSS zijn hierin inmiddels vaste waarden. Treva promoveerde na het behalen van de titel in de tweede divisie ook naar dit niveau en 's Lands Welvaren 2 AVH/VSS, kampioen in de derde divisie, werd door de KNBB op basis van teammoyenne verzocht direct door te stoten naar de eerste divisie, toen daar een plaats vacant was.

Wereldtoppers

's Lands Welvaren/Reedijk komt na het kampioenschap van vorig seizoen in het walhalla van het klassieke biljart (ankerkader 47/2, 71/2 en bandstoten) uit. Peter de Bree, Danny Walhout en Robert van Stevendaal vormen het Zeeuwse hart van het team, dat aangevuld is met Johan Devos en streeft naar handhaving. Het is voor het viertal bovendien een uitdaging te mogen spelen tegen wereldtoppers als Caudron, Jean Paul de Bruijn, Patrick Niessen en anderen.

Teamindelingen

JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

Eredivisie. Dallinga.com: Frédéric Caudron, Jean Paul de Bruijn, Steven van Acker en Berry Dallinga, aangevuld met de reserves, Raymond Ceulemans, Francis Forton, Jeffrey van Nijnatten en Koen Saver, Joey de Kok en Jean Paul de Kraker.

Eerste divisie, poule 1. Pearle Opticiens: Jens van Dam, Pascal Claus, Piet Rodts, Jeffrey de Witte en Richard de Bruijn. Reserves: Bart Rossel en Dion Bergmans.

Poule 2. 's Lands Welvaren 1 AVH/VSS: Francis Forton, Ronny Brants, Dirk Weeremans, Andy de Bondt, Tonnie van Iwaarden en Michael Vink. Reserve: Luc Winckelmans.

's Lands Welvaren 2 AVH/VSS: Tom Persijn, Marcel Hopmans, Rudy Persijn, Vic Herreweghe. Reserves: Luc Huylebroeck, Wim de Kok en Rinus Pankow.

Treva: Mehmet Gören, Dustin Jäschke, Lesley van Neyen, Allan Jensen, Patrick Vasseur en WimPelders. Reserves: Luc Peeters en Ronald van Geyt.

Topteam (kader 47/2, 71/2 en bandstoten) 's Lands Welvaren/Reedijk: Peter de Bree, Danny Walhout, Robert van Stevendaal, Johan Devos. Reserves, Francis Forton en Bas Reedijk.

Realisatie: TiDi Graphics