WB Blankenberge 2018

Een spectakelstuk van de eerste orde. Na 14 jaar werd Belgié met de oprganisatie weer op de kaart gezet met een WB. Voor de Zeeuwen Sylvia Eckel en Ronald van Geyt was het weer usance. Uitschakeling na een speelronde. ook Berry Dallinga vloog er na een van zijn zeldzame deelnames aan een WB uit.

Jean Paul de Bruijn ondervond dat stilstand in het huidige topbiljarten achteruitgang betekent. Opnieuw geen tweede kwalificatieronde voor hem. Na overwinning en een nederlaag viel opnieuw het doek voor hem.

Blankenberge toonde aan dat als je geen twee gemiddeld speelt dat je tot de middenmoot moet worden gerekend. Maar liefst negen spelers van de top twintig haalde de grens van 2.000. Een ongekend aantal en niveau dat maar niet tot staan lijkt gebracht.

Jaspers werd in een mooie finale uiteindelijk winnaar door de Turk (terug van weggeweest) te verslaan met 40-33 in 17 beurten.

Meest opmerkelijk was echter zijn partij tegen Eddy Merckx. Jaspers begon met 16, liep uit tot 22-5 om vervolgens niks meer te maken en na 18 beurten op 26 te staan. Toen kwam er een nieuwe eruptie en maakte hij het met 14 uit.

Realisatie: TiDi Graphics