WB Ho Chi Minh stad 2018

De Zeeuwse Sylvia Eckel en Ronald van Geyt beten zoals gewoonlijk de Zeeuwse spits af. En evenals vaker was hetr na een ronde weer voorbij. Daar malen zij echter niet om. Erbij zijn en genieten van mooi biljarten en het verblijf in andere omgevingen is goud waard voor hen.
Eckel verloor van de Japanner Hironori Nakajami met 17-30 in 31 en met 14-30 in van de Vietnamees Hao Tri Vo 27. Al met al toch goed voor 0.534. Van geyt ging in zijn eerste partij ook hard onderuit. Tegen In Seoh Kang was met 17-30 in 33 te sterk. Zijn tweede was een stuk beter maar leverde ook verlies op tegen Quang Anh Nguyen (de Vietnamees variant op Jansen), 26-30 in 31.

Jean Paul de Bruijn begon zijn pre kwalificatie voortvarend en veegde de tafel aan met de Turk Ali Kemal Gunaydin, die eerder ook al verloor van Vo, met 30-10 in slechts 15 beurten (2.000). Daarna ging alles mis wat mis kon gaan tegen Vo. In een zeer matig duel was de Vietnamees de hele partij de betere en won verdiend met 36-40 waardoor de zoveelste uitschakeling van de Bruijn in de kwalificvatie een feit was.
De een na de andere topspeler vloog er vervolgens uit waaronder Jaspers, Zanetti, Blomdahl (herstellende van een viertal operaties), Merckx. 1 Belg bleef over voor de halve finale tussen drie Vietnamezen. Een thuisspeler zo wie zo in de finale. Het werden er zelfs 2 want Tran klopte Caudron met een punt verschil na een schijnbaar kansloze achterstand van 25-17. Daarna kwam hij met 7 sterk terug en maakte bij 36-36 gelijk. Caudron herrvatte met 3, miste zijn laatste punt en Tran was hem danklbaar. Met 4 ging hij uit. 39-40 in 26.

Finale : Tran - Ngo

Realisatie: TiDi Graphics