WB Hurghada 2018

Het WB toernooi in Egypte was voor de Zeeuwse deelnemers van korte duur. Sylvia Eckel verloor volstrekt kansloos en matig spelend twee keer. eerst van de Egyptenaar Amr Saad met 9-30 in 26 en later met 7-30 in 44 van Guiseppi Tiranno uit Italie.
ook Van Geyt was snel klaar. Hij verloor ook al kansloos van de Tsjech Jan Hudak met 14-30 in 34 won daarna weliswaar van zijn landgenoot Philip Coenen die aanvankelijk nog op voorsprong kwam maar volledig verkrampte met 30-26 in 35. Het was echter niet genoeg voor de groepswinst en dus uitgeschakeld.
Zeeland's hoop in bange dagen Jean Paul de bruijn kon zijn in Korea opgepoetste imago niet bevestigen en werd al snel afgeschminkt. Berry van Beers won na een zeer matig duel van De Bruijn met 30-25 in22 beurten waarmee in feite de beslissing in de poule al was gevallen. Daarna won De Bruijn nog wel goed spelend van de Egyptenaar Mahmoud Ayman met 30-14 in 15 beurten maar toen was al duidelkijk dat Van beers in zijn laatste partij van deze Ayman niet kon verliezen. Dat gebeurde ook niet al was het een bijzonder zwakke partij 30-16 in 26 voor Van Beers. Exit De Bruijn dus. Voor Van Beers volgde dat in de laatste kwalificatieronde net als 0.a. voor Hofman, Horn, Palazon, Forthomme wel door als een van de beste tweede.

Vermeldenswaard: Series van 15 van Tasdemir, 17 van Bury, 19 van en 13 van Sanchez, 14 van Birol Uymaz en 22 van Myung Woo Cho

Realisatie: TiDi Graphics