WB Porto 2018

Drie Zeeuwse deelnemers in Portugal.

Het vertrouwde trio mogen we langzamerhand wel zeggen. Sylvia Eckel, Ronald van Geyt en Jean Paul de Bruijn.

De eerste twee vlogen er zoals bijna te doen gebruikelijk na een ronde uit. Met gruwelijk sterke tegenstanders waren beiden kansloos. Van Geyt moest aantreden tegen de franse artistiek specialist Jean Reverchon en kon geen potten breken ondanks een sterke start, 12-30, 22. Tegen Sung Uk Oh ging het soortgelijk. Met 13-30 in 23 was de Koreaan veruit de baas. Sylvia Eckel moest opboksen tegen Jef Philipoom die met 12-30 in 17 beurten de zege pakte (dankzij een serie van 13) , ondanks een mooie serie van 5 van de Zeeuwse. Tegen Savas Bulut uit Turkije werd het ook al een dikke nederlaag. ook de Turk maakte een flinke serie tegen haar van 10 en was met 11-30 in 25 beurten klaar.
In de voorlaatste kwalificatieronde kwam Jean Paul de Bruijn in actie en deed van zich spreken. De Bruijn begon met een stevige oor wassing tegen de Turk Ahmet Alp, 18-30, in 14 beurten. De tweede partij moest hij winnen en binnen een gering aantal beurten en met groot verschil. Dat leek tegen een andere Turk Tolgahan Kiraz, die ruim van Alp had gewonnen een onmogelijke opdracht. De Bruijn dacht daar anders over en gooide zich in de strijd om zijn laatste kans op doorgaan te grijpen. Het lukte wonderwel en ook nog met cijfers die onmiddellijk en voorgoed in de annalen staan gegrift. De Turk ging er met 30-5 af voor de moeite in niet meer dan 7 beurten. Met 4.128 zette de Bruijn zijn beste WB partij ooit op het scorebord. in de kwalificatieronde kwam dan toch zijn einde. Hij versloeg eerst ietwat gelukkig Philippos Kasidokostas met een punt verschil, 40-39 in 26 beurten waarbij aangetekend dat de Griek de na beurt miste. Zijn tweede partij ging verloren tegen tegen de Koreaan Dong Koong Kang met 36-40 in 29 en dat betekende geen hoofdtoernooi voor De Bruijn.

Kort samengevat was de titel in Porto voor de man die steeds meer het predicaat onaantastbaar krijgt opgespeld. Frédéric Caudron, kopman van Dallinga.com versloeg alles en iedereen en nestelt zich steeds vaster aan de kop van de wereldranking.

Realisatie: TiDi Graphics